Őszi védelem a bútoroknak, grilleknek

A tavaszi és őszi időjárás is könnyen megtréfálhat bennünket. Hirtelen záporok okoznak fejtörést a még kint hagyott kerti bútorok vagy grillek esetén. Mi a megoldás, ha még nem akarod elpakolni őket, de  védelmükről is gondoskodnál? A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!


A grillek gyakran kerekeken gurulnak, de a kerti bútorok mozgatása már nem minden esetben kis munka, így jobb, ha csak a szezon kezdetén és végén veselkedsz neki a terasz és a kert átrendezésének. A drága vagy esőre érzékeny gépek és bútorok védelmét nem garantálhatod a váratlan esők ellen. A szabadon vagy félig fedett teraszon lévő kerti berendezésből érdemes olyan választani, ami jól bírja az esőt és egy hirtelen zápor még nem tesz benne kárt. De még a luxus kerti bútorokat és a rozsdamentes acél grilleket sem érdemes teljesen magára hagynod, hogy küzdjenek meg az elemekkel, különösen, ha hosszú időre elutazol vagy elpakolod őket a téli szezonra. Ilyenkor védd őket lélegző takaróponyvával, ami alatt nem ragad bent a nedvesség, így a bútorok és grillek nem egy párás közegben várják az eső elmúltát.

Az Aerocover, a Broil King vagy a Domus Ventures jól szellőző, vízálló ponyváikkal gyorsan és könnyedén takarhatod le a grilleket és a bútorokat, ha esős időszak következik vagy egy utazás vonná el a figyelmed a kerted élvezetéről. A változatos formával és alakkal rendelkező ponyvák közül ki tudod választani a termékekhez passzolót, így azok erős rögzítés nélkül pontosan illeszkednek és a helyükön maradnak. A lélegző takaróponyvák hagyják levegőzni a bútorokat és a grilleket, így kisebb az esély, hogy a beszorult pára miatt penész vagy rozsda alakul ki.

A minden évszakban praktikus ponyvák víz- és UV állóak, így nem kell a bútorok fakulásától sem tartanod. A nagy méret és típusválasztékkal hatalmas termékpalettát fednek le a minőségi ponyvát gyártó cégek, így mindegy, hogy méretes L alakú kanapédhoz, egymásra pakolt székeidhez vagy kör alakú day bedhez keresel védelmet, a kínálatban rátalálsz majd.

A ponyvák alkalmazása mellett még jobban védheted értékes kültéri eszközeidet, ha vízhatlan árnyékolót is bevetsz a cél érdekében. Önmagában az árnyékoló vagy egy fedett terasz azonban nem elég, mert a ponyvák nemcsak a nedvességet tartják távol, hanem a leveleket, a port és hívatlanul beállító kisállatokat, rovarokat is. Ne bízz hát semmit a véletlenre, szerezz be te is a bútoraidhoz, grilljeidhez passzoló vízhatlan takaróponyvákat, hogy hosszú ideig élvezhesd a kerti eszközeidet, zavartalan minőségben!