Kozmetika a tányérodon

  • írta:
  • 2013.03.29

A bőröd nemcsak a krémektől maradhat ránctalan – az, amivel belülről ápolod, gyakran többet nyom a latban, mint amit kívülről rákensz. Megmutatom az 5 legjobb, fiatalon tartó ételt. 1. Eper: ez a friss tavaszi gyümölcs a C-vitamin egyik legjobb forrása. A C-vitamin pedig nemcsak a náthát képes elűzni, hanem a bőrt feszesen tartó kollagén termelődését is képes fokozni, és antioxidáns hatásánál fogva a szabad gyökök ártalmas hatását is képes kivédeni. 2. Áfonya: a külső hatások miatt kialakuló szabad gyökök a ráncok legjobb barátai, hiszen visszafogják a bőrfeszesítő kollagén termelődését. Káros hatásukat antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztásával lehet kivédeni. Ha hihetünk a statisztikáknak, az átlagos napi antioxidáns-bevitelünket egy fél csésze áfonyával megduplázhatjuk.3. Mandula: ha mindennap elrágcsálsz egy marék mandulát, rengeteg E-vitamint vihetsz be a szervezetedbe. Ez a vitamin pedig bőröd számára a legfontosabb antioxidánsok egyike. A mandula hasznos zsírsavai a bőr kiszáradását is segítenek megelőzni. 4. Lazac: omega-3 zsírsavai megszüntetik a bőr szárazságát és a gyulladásos tüneteket. Pikkelysömörben szenvedőknek különösen hasznos a lazac fogyasztása. 5. Hagyma: kvercetin nevű antioxidánsa képes megóvni a bőrt a káros UV-B sugárzás ártalmaitól. Persze a fényvédő krémről azért a hagymakedvelőknek sem szabad megfeledkezniük! És a ráadás: víz. A hidratáló krémek használatánál sokkal fontosabb, hogy belsőleg is megfelelően hidratáld a bőrödet. A napi adag legalább 2–2,5 liter!www.zoldsalata.blogspot.com


A bőröd nemcsak a krémektől maradhat ránctalan – az, amivel belülről ápolod, gyakran többet nyom a latban, mint amit kívülről rákensz. Megmutatom az 5 legjobb, fiatalon tartó ételt. 


1. Eper:
ez a friss tavaszi gyümölcs a C-vitamin egyik legjobb forrása. A C-vitamin pedig nemcsak a náthát képes elűzni, hanem a bőrt feszesen tartó kollagén termelődését is képes fokozni, és antioxidáns hatásánál fogva a szabad gyökök ártalmas hatását is képes kivédeni.

















 


2. Áfonya:
a külső hatások miatt kialakuló szabad gyökök a ráncok legjobb barátai, hiszen visszafogják a bőrfeszesítő kollagén termelődését. Káros hatásukat antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztásával lehet kivédeni. Ha hihetünk a statisztikáknak, az átlagos napi antioxidáns-bevitelünket egy fél csésze áfonyával megduplázhatjuk.















3. Mandula: ha mindennap elrágcsálsz egy marék mandulát, rengeteg E-vitamint vihetsz be a szervezetedbe. Ez a vitamin pedig bőröd számára a legfontosabb antioxidánsok egyike. A mandula hasznos zsírsavai a bőr kiszáradását is segítenek megelőzni.






 

4. Lazac: omega-3 zsírsavai megszüntetik a bőr szárazságát és a gyulladásos tüneteket. Pikkelysömörben szenvedőknek különösen hasznos a lazac fogyasztása.








 


5. Hagyma:
kvercetin nevű antioxidánsa képes megóvni a bőrt a káros UV-B sugárzás ártalmaitól. Persze a fényvédő krémről azért a hagymakedvelőknek sem szabad megfeledkezniük!






















 

És a ráadás: víz. A hidratáló krémek használatánál sokkal fontosabb, hogy belsőleg is megfelelően hidratáld a bőrödet. A napi adag legalább 2–2,5 liter!



























www.zoldsalata.blogspot.com

Címkék: