Melleid feszességét kockáztatod, ha nem változtatsz szokásaidon

Négy mindennapi tevékenységet veszünk sora egy plasztikai sebész tanácsait követve, melyek komoly hatással vannak a mell szöveteire.


Négy mindennapi tevékenységet veszünk sora egy plasztikai sebész tanácsait követve, melyek komoly hatással vannak a mell szöveteire.

Elkerülhetetlen, hogy a mellek némileg veszítsenek feszességükből. Szülés után, szoptatás közben teljesen átalakul a mell szerkezete. És sajnos a genetika ellen sem harcolhatsz, ha anyukádnak is megereszkedtek kicsit a mellei, te sem fogod elkerülni ezt a sorsot. Ám ronthatsz a helyzeten, ha nem tartasz be pár alapszabályt.

Durva diéta

Öt-tíz kilós fogyás még nincs komoly hatással a mell zsírszövetére, de 20 kilós fogyás felett, főleg ha jojó-diétával párosítod, biztos hogy megereszkedik a melled. „Minden súlyvesztés alkalmával lazábbá vállnak a mell szövetei, nyúlnak, akárcsak egy sokat használt ruhaanyag” - magyarázza Dr Michael Edwards, az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének elnöke.

Füstös hatás

Még a mellekre is hatással van a dohányzás. „A cigarettázás, mindegy mennyit szív az ember, gyengíti és öregíti a bőrt, csökkenti a vérellátást a bőr felszínén” - mondja Edwards.

Nem megfelelő támasz

A mellek feszességének legnagyobb ellensége, ha nem megfelelő melltartót viselsz – hangsúlyozza Edwards – ha nem váltasz sportmelltartóra edzés előtt, akkor olyan erőknek teszed ki mozgás közben a melledet, melyek végérvényesen megnyújtják a bőrt. És természetes úton nem is lehet helyrehozni a károsodást.”

Erőteljes edzés

Az edzésformák közül, az ismétlődő fel-le mozgás van leginkább hatással a mellekre. Sajnos a futás is ezek közé tartozik, de ezért nehogy feladd a napi kilométereket. A rendszeres edzés egészségesen és fiatalon tart, és a kellemetlen mellékhatások kiküszöbölése elég egy jó melltartó.

Címkék: