Mentális feltöltődés: Pihenés a kertben

A depresszió és a szorongás egyre nagyobb méreteket ölt: ha nem vigyázunk lelki egészségünkre, a folyamatos feszengés, nyugtalanság hamar teljesen úrrá lehet rajtunk, nem csak ítélőképességünket tompítja, de közérzetünkre, fizikális kondíciónkra is negatív hatással lehet.


Ma már számos betegség esetében kimutatták, hogy a kialakulás oka lelki problémákra vezethető vissza. A mentális kimerültséggel, depresszióval és szorongásokkal küzdők számára gyakran ajánlott a természethez való visszatérés: ez nem feltétlenül jelent hosszú, magányos túrákat, akár saját kertünkben is feltöltődhetünk. Ha a színes virágok látványa jó érzéssel tölt el minket, érdemes kertészkednünk, ültetni, gondozni az általunk kiválasztott növényeket. Amennyiben magát a kertészetet nem találjuk túl vonzónak, a kültéri kikapcsolódás egyéb formái is javulást idézhetnek elő egy nyugtalansággal teli időszakban: hagyjuk el a lakás megszokott belső tereit, és élvezzük a friss, tavaszi levegő a teraszon, vagy a kertben, akár egy könyv, zene, vagy beszélgetőpartnerek társaságában.

A SpaTrend már 15 éve kínál olyan termékeket, amik maximális kényelemmel és prémium minőséggel támogatják az otthoni kikapcsolódást. Töltődjön fel saját HotSpring jakuzzijában, élvezze a tavaszi időjárást egy Jati & Kebon kerti bútor lágy ölén, szánjon időt testi és lelki regenerációjára egyaránt!