Faként születhetsz újjá a bio urnával

Az élet körforgásából eddig senkinek nem sikerült kikerülnie, így ha eljön az idő, legalább környezetbarát módon hagyd el ezt a világot.


Az élet körforgásából eddig senkinek nem sikerült kikerülnie, így ha eljön az idő, legalább környezetbarát módon hagyd el ezt a világot.

A végső búcsú felettébb szép módját fejlesztette ki egy spanyol cég, a Bios Urn. Találmányuk lényege, hogy szeretteink hamvait olyan urnába helyezhetjük, melyből fa csírázik ki, miközben az urna lebomlik.

Új élet bölcsője

A gyász sokkal könnyebb, ha a halál komorságát az újjászületés reményt adó gondolatával világítjuk meg. Ez az elv áll a találmány hátterében. Az urna elkülönített alsó részébe lehet elhelyezni a hamvakat, míg a felső, elszigetelt egység tökéletes feltételeket biztosít egy mag kicsírázásához. Csak annyit kell tennünk, hogy az urnába teszünk némi földet arról a területről, ahol majd végső nyugalomra, pontosabban újjászületésre kívánjuk helyezni az elhunytat. A temetés után a mag kibújik a földből, közben gyökerei átjárják a hamvakat és az urna fala lassan lebomlik.

Változatos második esély

Az urna mintegy 25 000 forintba kerül és a cég honlapjáról rendelhető meg, méghozzá hatféle fatípusból. Többek között kőrisként, bükként és fenyőként is folytathatjuk második életünket, de a cég háziállatainkra is gondol. Néhány urnájuk kisebb kiszerelésben is megvásárolható kutyák, macskák részére.

Címkék: