Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Grillezett lazac steak vajas-fokhagymás bébi spenóttal


Az egyik legkedveltebb, és minden bizonnyal legfinomabb grillezett halétel a lazac, aminek az elkészítéséhez szakértelemre van szükség. A Broil King Nemzetközi Grillnapon Ön is ellesheti a profi szakácsok lazac sütési trükkjeit!

Hozzávalók 2 adaghoz:

50 dkg konyhakész bőrös lazacfilé

1 evőkanál olívaolaj

3 dkg vaj

Maldon sópehely

frissen őrölt színes bors

 

30 dkg bébi spenót

4 nagy gerezd fokhagyma 4-4 cikkre vágva

3 dkg vaj

Maldon só

frissen őrölt zöldbors 

 

Egy étel, melynek már a puszta látványa is igazán ínycsiklandó, ráadásul alig 15-20 perc alatt elkészíthető ez az egyszerű, ám annál lenyűgözőbb fogás! 

A vajat közepes hőfokon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, inkább párolva, mint sütve a gerezdeket. 1-2 perc múlva már a bébi spenót is az edénybe kerülhet, a hozzávalókat pedig addig pároljuk, amíg a spenót teljesen össze nem esik. A lazac elkészültéig tartsuk fedő alatt, hogy melegen tálalhassuk a hal mellé. A lazacfilét kétfelé vágjuk, beirdaljuk a filé feléig, bőrős oldalát sózzuk, borsozzuk. Némi vaj és olívaolaj keveréken, közepes hőfokon süssük, fontos, hogy a bőrével lefelé fektessük a grillre a lazacot! 2-3 percig hagyjuk, majd fordítsuk meg, s a másik felét is hasonló módon befűszerezve, maximum 5 percet hagyjuk a grillen, ennyi ugyanis pont elég a kívül ropogós, belül omlós, tökéletes balansz eléréséhez. A fokhagymás bébi spenót mellett azonnal tálalhatjuk is!

 Ha szeretne többet megtudni a grillezés fortélyairól, látogasson el a Broil King Nemzetközi Grillnapra március 4-én, vágjon bele profikkal a grillezés tudományába, és találja meg szakértők segítségével álmai grillsütőjét!

Írta: Mező Dóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook