Grillezett leves az új trend: hagymaleves

Ha nem csak az ízeket, de a grillezésben rejlő technikai kihívásokat is szereted, akkor a grillezett levest érdemes lesz kipróbálnod. Különleges fogás, ami isteni, egyszerű és biztosan lenyűgöz mindenkit, aki megkóstolhatja.


Ha nem csak az ízeket, de a grillezésben rejlő technikai kihívásokat is szereted, akkor a grillezett levest érdemes lesz kipróbálnod. Különleges fogás, ami isteni, egyszerű és biztosan lenyűgöz mindenkit, aki megkóstolhatja.

A hozzávalók pontos mértékét itt találod.

Melegítsd elő a grillt közepesen melegre. Pucold meg a hagymákat és vágd le a tetejüket, valamint a gyökérzetet is úgy, hogy a hagymáből lehetőleg ne vágj le sokat.

Ezután vágd be felülről a hagymát, úgy hogy a fej egyben maradjon. Először egyik irányba ejts metszéseket (de ne vágj le az aljáig), majd erre merőlegesen is vágd be a hagymát.

Mindegyik hagymát külön-külön ültesd fel egy dupla rétegű nagy alufóliára és kezdj el egy fészket készíteni belőlük. Ha ez már megvan, akkor a négyfelé osztott vajat nyomkodd bele a hagymák tetejébe.

Erre tedd rá a leveskockákat, majd öntsd nyakon az egészet a vízzel és a fehérborral.

Óvatosan csomagold be őket és tedd fel a grillre, hogy elkészüljön. Sülés közben nem szabad nyitogatni vagy forgatni a csomagokat, hagyd legalább 40-50 percig sülni/főni.

Amikor lejárt az idő és tapintásra puha a hagyma, nyisd ki a csomagokat és tedd rá a sajtot a majdnem kész levesre.

Ekkor már nem kell visszacsomagolni, elég ha a grill tetejét lecsukod és pár perc alatt megolvasztod a sajtot.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést az újévi akciók keretein belül!

Címkék: