Hétvégi kedvencünk: Ananászos pulykanyárs

Valami különlegessel szeretné meglepni vendégeit a kerti partin? A könnyedén elkészíthető, egészséges, ráadásul meglehetősen ínycsiklandozó ananászos pulykanyárs mindenkit lenyűgöz majd!


Valami különlegessel szeretné meglepni vendégeit a kerti partin? A könnyedén elkészíthető, egészséges, ráadásul meglehetősen ínycsiklandozó ananászos pulykanyárs mindenkit lenyűgöz majd!

Első lépésként áztassuk be a hurkapálcikákat. A hozzávalókat – pulyka, ananász, paprika, hagyma – körülbelül ugyanakkora darabokra kockázzuk. A páchoz összekeverjük az olajat, szójaszószt, mézet, gyömbért és cayenne borsot. Fűzzük fel a hozzávalókat a lecsöpögtetett pálcikákra, egy ecset segítségével kenjük rá a pácot, majd a nyársakat az izzó faszén fölé helyezve mindkét oldaláról szép barnára sütjük. Tálaljuk egy könnyed salátával, s máris kész a nyári finomság!  

Hozzávalók:

  • 1 doboz 40 dkg-os ananászkonzerv
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 5 kisebb fej lilahagyma
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • A mázhoz:
  • 2 dl szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj a tetejére
  • 2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál cayenne bors vagy őrölt, csípős pirospaprika

 

Ha ön is professzionális grillsütőre vágyik, a prémium termékek széles választékáért kattintson a Spatrend oldalára!

Címkék: