Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Napi grillreceptünk: Grillezett cékla saláta


Csodálatos színével és zamatos ízével a cékla az egyik legérdekesebb téli zöldségféle. Fel is használtuk gyorsan egy téli salátához, amiben a sós, a savanykás és a cékla természetes édes íze együttesen érvényesül. Húsok mellé köretnek vagy savanyúságnak is kiváló.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Mosd meg és vágd félbe a céklákat.

Két nagy méretű alufólia lapot tépj le, majd helyezz fel 4-4 fél céklát mindegyik lapra.

Öntözd meg olívaolajjal, majd csomagold be a céklákat, ügyelve a szélek lezárására.

Tedd a csomagokat a 175 °C-ra előmelegített grill felső rácsára, és körülbelül egy óra alatt süsd puhára a céklát.

Amikor megpuhult a cékla, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szedd le a héját.

Végül szeleteld fel vágj belőle nagyobb kockákat.

Egy nagyobb tálban közben elkészítheted a saláta öntetet: ehhez öntsd össze az ecetet, a dióolajat és a sót valamint a borsot.

A recept többi részét és a hozzávalók pontos listáját itt olvashatod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook