Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Napi grillreceptünk: Grillezett pisztráng céklás gnocchival


Gyönyörű lilás gnocchi dobja fel a sült pisztráng reeptet, ami a tavasz színpompoáját idézi a tányéronn. Egyszerű, de mégis szép vacsora lehet belőle, nem csak halimádóknak.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1 db pisztráng

  • 350 gramm krumpli

  • 200 gramm cékla

  • 150 gramm liszt

  • 1 db tojás

  • 1 db citrom

  • 4 db zöldfűszer

  • 25 gramm búzadara

A céklát megmosom és egészben ráteszem a rácsra, kb. 200 fok jó neki. 1 óra alatt már eléggé megpuhul, de ha korábban érezzük, hogy jó, akkor vegyük le. A halat mellétehetjük, alufóliában. Sóval, borssal citromkarikával és tetszőleges zöldfűszerrel ízesíthetjük. Lehet akár kakukkfű, vagy rozmaring, esetleg zsálya. Bár utóbbival óvatosan, mert elég erős. 

Alufóliában kb. 10-15 perc alatt puhára sül nekünk. Ez alatt a krumplit feltesszük főni.

Ha kész, a céklával együtt megpucoljuk, hagyjuk azért kihűlni, nehogy megégesse a kezünk. Ezután lazán áttörjük a krumplit, hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát. A céklát a tojással összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a krumplis masszához. Sózzuk, borsozzuk, majd lobogó vízbe tesszük. Nem kell neki sok, mikor már a felszínre jön, kész is. 

Friss fűszernövénnyel és egy pici olajjal meghintve tálaljuk.

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook