Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

Napi grillreceptünk: Kolbász mangó chutney-val


Nyáron a kolbász és a virsli az elsőszámű grillkedvenc változatosságuk és egyszerűségük miatt. Ha a klasszikus duót szeretnéd valamilyen izgalmas alapanyaggal feldobni, akkor ezt a receptet neked találták ki. A kolbács mellé felszolgált mangó chutney enyhén savas-édes íze kiemeli a kolbász füstös, szaftos húsosságát. Akár köret nélkül is tálalható.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.)

A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.

Alacsony hőfokon süsd a kolbászokat körülbelül 10 percig. A vastagabb kolbászokat természetesen tovább kell sütni.

A chutneyhoz kockázd fel édesköményt és a meghámozott mangót, add hozzá az apróra vágott hagymát, paprikát, levélpetrezselymet és ízesítsd mézzel, limelével és a sóval a keveréket. Forrald fel a chutneyt, de ne főzd sokáig. Hagyd kicsit hűlni mielőtt tálalnád a frissen sült kolbász mellé.

A hozzávalók listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook