Profilom 2017. június 25. Vasárnap - Vilmos

Téli koktélok egyenesen a grillről


A koktélok kapcsán sokkal inkább egy nyári est, víz és parti hangulat jut eszünkbe, és nem egy a hideg téli éjszakák, amikor a hólapátoláson kívül legfeljebb síelés miatt kelünk ki a meleg ágyból. Hogy megtörjük ezt a tarthatatlan hagyományt, és a klasszikus karácsonyi italoknak is nyújtsuk egy kis konkurenciát, bemutatunk pár koktélt, amiben megvan a tűz.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grillezett koktélok egyedi ízvilágukat a sült, karamellizált gyümölcsöknek és fűszereknek köszönhetik, amiket pár perc alatt az ételek után vagy előtt dobhatsz a grillre. Ha úgy érzed a téli gyümölcseidnek jól jönne egy kis "édesítés" vagy csak szeretnél kipróbálni valami újat, ne habozz, és grillezz meg pár koktél alapanyagot.

Grillezett limonádé

A félbevágott citromok vágott felét nyomd cukorba, majd így tedd fel őket a forró grillre egy tálcán, és várj, amíg a cukor megkaramellizálódik. (Díszítéshez hasonló technikával készíts citrom karikákat.) Ezután egy percre (fél perckor fordítás) tegyél fel egy ág rozmaringot a grillre. Ha ez is megvan, jöhet a limonádé alap, amohez forraj össze vizet, ízlés szerinti cukrot az erőteljes illatú és aromájú rozmaringgal. Ebbe az alapba facsard bele a grillezett citromokat, majd víz vagy cukor hozzáadásával, állítsd be a kedvere való édességi szintet. A grillezett citromkarikákkal szervírozd.

Grilleztett barackos whiskey

Ebben a kellemesen gyümölcsös koktélban a barack kerül a grillre. Fébevágva és egyhén beolajozva süsd közepes hőn a barackokat, amíg teljesen megpuhulnak. Az sem baj, ha egy kicsit megkapja őket a láng, csak ne essen szét teljesen a gyümölcs. Ha elkészült vedd le a tűzről és hagyd kihűlni a gyümölcsöt. Ezután távolítsd el a héjat, majd törd össze a gyümölcshúst és adj hozzá egy kis citromlevet. Önts rá a gyümölcspépre egy kevés (vagy ha a helyzet úgy kívánja, sok) whiskey-t, végül öntsd föl a koktélt valamilyen szénsavas gyümölcsös üdítővel, és szervírozhatod is.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook