3 tipp, hogy a teraszmelegítő a lehető legjobb helyre kerüljön

A kültéri fűtőegységekben rejlő potenciált felismerve egyre több vásárló rendezi be kertjét, teraszát fix vagy mozgatható teraszmelegítőkkel. A többféle formát és hatótávolságot képviselő szerkezeteknek más-más igényeik vannak, de van olyan, ami közös érdeke minden fűtőtestnek. Ezeket szedtük össze.


1. A kültérre tervezett egységek kivételesen jól állják az időjárás szeszélyeit, de biztonsági okokból nem kerülhet lejtős, egyenetlen felületre a melegítő. A földutak helyett válassza a rögzített burkolattal bíró felületeket, ezeken kisebb az esély, hogy a melegítő egyszer csak útnak indul a nagy szélben.

2. A hely kiválasztásánál célszerű legalább egy oldalról védett helyet kinézni, ami távol esik a növényzettől. A védettségre elsősorban, de nem kizárólag a nyílt lánggal működő teraszfűtőknek van szüksége, hiszen a lángot elfújhatja egy erősebb szélroham. De még az elektronikus melegítőknél is jelentős hatékonyságromlás tapasztalható, ha állandó erős szélben kell működniük. Míg ez a szélvédettség a kényelmet, addig a fáktól, növényektől lévő kellő távolság a biztonságot szolgálja. A nyílt láng tűzveszélyessége éghető termékek közelében hatványozottan fokozódik, így a fákról lehulló ágakkal, levelekkel való találkozást minimálisra kell csökkenteni.

3. A legjobb minőségű teraszmelegítő megharcol az elemekkel és ellenáll az eső, a vihar és a hó káros hatásának is. De ha hosszabb ideig nincs használatban a készülék, akkor a melegítőfej fém részei hajlamosak berozsdásodni, ezért a félig zárt tárolás a minimum elvárás. Ha nem tudja csapadékmentes helyen tárolni a melegítőt, akkor egy takaróponyva beszerzése válik szükségessé a két használat közötti tároláshoz.

Szeretne többet tudni a teraszfűtések exkluzív módjáról? Akkor nézzen körül a kiváló minőségű Italkero teraszmelegítők között!