Hétfőtől megszűnik a Facebook Messenger

Közel két évvel azután, hogy az alkalmazás debütált, már meg is szűnik. A Facebook fejlesztői a mobilban látják a jövőt.


Közel két évvel azután, hogy az alkalmazás debütált, már meg is szűnik. A Facebook fejlesztői a mobilban látják a jövőt.

Mark Zuckerberg úgy döntött, hogy megszűnteti a Facebook Messenger for Windows nevezetű, asztali számítógépen futtatható csevegőszoftvert. A program lényege, hogy anélkül is tudunk a Facebook-os ismerőseinkkel beszélgetni, hogy megnyitnánk a közösségi oldal webes felületét.

Magyarázatot nem adtak, egyszerűen közölték a visszafordíthatatlan tényt. Nem biztos, de egyesek azt rebesgetik, hogy a változás a WhatsApp felvásárlásávalkapcsolatos. Zuckerberg-ék lehet, hogy inkább ezen a vonalon szeretnének betörni az asztali PC-k felhasználói közé.

Jó, ha tudod!

Csak a Windows-os verzió szűnik meg, az iOS-es és Androidos alkalmazások maradnak, sőt, hamarosan elkészül a Windows Phone-ra optimalizált verzió is.

A héten bejelentették továbbá, hogy búcsúznunk kell a @facebook.com-os e-mail címeinktől is. Bár nem tudni, hogy mennyien használták, lehet, hogy valaki nem is tudta, hogy van ilyen, de akkor is.

eredeti cikk: VIDGET

Címkék: