Nyugodj békében, Robin!

Meghalt Hollywood legkedvesebb színésze, Robin Williams. A jóságos arcú nevettető sokunk gyermek- és felnőttkorát gazdagította felejthetetlen alakításaival. 


Meghalt Hollywood legkedvesebb színésze, Robin Williams. A jóságos arcú nevettető sokunk gyermek- és felnőttkorát gazdagította felejthetetlen alakításaival. 

A legendás színészt az egész világ gyászolja. Robin Williams az utóbbi időben depresszióval küzdött, és végül öngyilkos lett. Rövid válogatásunkkal emlékezünk Hollywood legkedvesebb emberére:

Jó reggelt, Vietnam!

A színész ezzel a filmmel robbant be a köztudatba, egy szabad szájú rádiós műsorvezetőt alakít, akinek feladata a Vietnami háborúban harcoló katonák lelkesítése. A feladatot elég egyéni módon kezeli.

Good Will Hunting

Egy jóságos pszichológus bőrébe bújik, aki segít a zseniális, de züllött Will Huntingnak megtalálni önmagát. Végignézhetjük, ahogy a folyton dühös fiatalt megszelídíti, és ráébreszti, hogy nem kell félnie önmagától. 

Holt költők társasága

Egy különc tanár próbálja ráébreszteni a rigid iskola diákjait, hogy az életet nem a könyvekből kell tanulniuk. Megmutatja, hogy néha jobb kitépni a könyvek lapjait, mint végigolvasni azokat, hiszen az élet odakint vár, nem a négy fal között.

Aladdin

A történet nagy kék szellemeként segít Aladdinnak megszerezni élete szerelmét. Közben pedig a lehető legjobb tanácsot adja neki: legyen önmaga.

Patch Adams

A depresszióból kilábaló férfi rájön, mi az élete célja - olyan orvossá válni, aki bebizonyítja, hogy valóban a nevetés a legjobb gyógyszer. Hiszen egy orvos feladata nem csupán az, hogy segítsen a betegnek várni a halált, hanem, hogy széppé tegye a várakozást. 

Címkék: