5 ok, amiért szükséged van egy thermotetőre

Ha már rendelkezel masszázsmedencével, akkor azt is tudod, hogy medencetető nélkül szinte elképzelhetetlen. Lássuk csak, miért!


Ha már rendelkezel masszázsmedencével, akkor azt is tudod, hogy medencetető nélkül szinte elképzelhetetlen. Lássuk csak, miért!

Mindenekelőtt, a medencetető segít…

… melegen tartani a vízet, és így energiát, ezzel pedig pénzt megtakarítani.

… tisztán tartani a medence vizét, hiszen a lehulló falevelek és egyéb növények nem a vízben landolnak, hanem a tetőn, onnan pedig könnyedén letakaríthatjuk.

… megvédeni a medencehéjat, ennek következtében az UV sugarak nem tudják kifakítani a medence színét.

…. megvédeni gyermekünket vagy háziállatunkat attól, hogy felügyelet nélkül a vízbe menjenek, vagy esetleg balesetet szenvedjenek.

…hogy a medence vizének kémiai egyensúlya hosszabb ideig fennmaradjon.

Milyen tetőre lesz szükségünk? Mindenképpen olyanra, ami pontosan illeszkedik a medencére. Ez azt jelenti, hogy nem keletkezik rés a medence és a tető között, ahol a kosz bejutna, vagy ahol a hő kiszökhetne.

Mit tud egy tökéletesen illeszkedő tető? Talán hihetetlenül hangzik, de egy pontosan illeszkedő tetővel ténylegesen pénzt lehet megtakarítani. Mutatunk egy képet elrettentésként. Ha ilyen tetővel rendelkezel, biztosan nem lesz pénztárca kímélő a medencéd fenntartása!

Ellenben, ha pontosan illeszkedő, jó állapotban lévő tetőt helyezel el a medencédre, akkor az kiválóan megőrzi a medence vizének a hőmérsékletét, így jóval ritkábban kell újramelegíteni a vizet, mint korábban. Nem csak higiéniai szempontok miatt kell tisztán tartani a medencét, de a belepotyogó levelek, ágak, tobozok hamar eltömíthetik a medencét, ráadásul a víz minőségét is rontják. Ha tetővel betakarjuk a jakuzzinkat, minden ilyen jellegű problémától megkíméljük magunkat. Fontos szempont az is, hogy ily módon kevesebb víztisztító szerre lesz szükségünk, hiszen a medence vizének minőségét fenn tudjuk tartani. Végül, nagyon fontos szempont szeretteink biztonsága. Egy nyitott medencetér csábítónak tűnik a gyerekek számára, akik akár felügyelet nélkül is hajlandóak használni. Ám, a balesetek elkerülése végett, inkább fedjük be a medencét, és csak felnőtt jelenlétében használják azt a kicsik. 

Ha még nem rendelkezel megfelelő minőségű tetővel, vagy lecserélnéd a régit, akkor itt keresgélhetsz!

Címkék: