Profilom 2018. január 20. Szombat - Fábián, Sebestyén

Hogyan vásároljunk jakuzzit?


Sok használati tárgy van körülöttünk, amelyek kellemesebbé, kényelmesebbé, luxussal telivé teszik életünket. Használati tárgyainkat általában néhány hónapra vagy évre vesszük. A jakuzzi más. A jakuzzit szinte egy életre választjuk. Velünk lesz életünk különleges pillanataiban, átéli velünk örömeinket. Érdemes tehát jó döntést hoznunk.

Mekkora legyen a medence? A helyes méret egyrészt attól függ, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, másrészt pedig attól, hogy hány ember használja majd a masszázsmedencét. Ennél a kérdésnél kell eldöntenünk azt is, hogy hová helyezzük majd a medencét. Kertbe? Teraszra? Esetleg egy zárt wellness térbe? Önállóan áll majd, vagy inkább süllyesztett medencét szeretnénk? Ahová tervezzük, ott ténylegesen el is fér? Fontos, hogy hozzászámoljuk a tető méretét is, mert ha tetőemelőt szeretnénk, akkor az összehajtott és leeresztett tetőnek is el kell majd férni a medence végleges helyén.

Mibe kerül egy jakuzzi fenntartása? A második nagyon fontos témakör, hogy milyen költséggel jár egy masszázsmedence fenntartása. Ha nem áll rendelkezésünkre túl sok idő, akkor olyan medencét válasszunk, amely nem igényel sok odafigyelést, ha a víztisztításról van szó. Feltétlenül tisztában kell lennünk azzal, milyen összegre rúg a medence karbantartása (vízkezelő szerek beszerzése és felhasználása), milyen áramfogyasztást igényel a medence, és milyen egyéb éves költségek hárulnak még ránk. Ebbe fog beletartozni az évenkénti téliesítés, a három-négyhavi vízcsere, a szűrők cseréje illetve az éves generál takarítás. Ezeket legtöbbször szakember végzi el, azonban a mindennapos vízkarbantartás a mi feladatunk lesz (víz pH értékének ellenőrzése, a szűrők heti tisztítása, a szükséges víztisztítószerek adagolása). Tudomásul kell vennünk azt is, hogy tető nélkül a víz tisztántartása szinte lehetetlen (minden belepotyog, kezdve a levelektől, a portól, a bogarakig, minden), másfelől energiát és ezzel pénzt takarítunk meg, ha precízen záródó, jó állapotban lévő tető fedi medencénket.

Milyen márkát válasszunk? A harmadik fontos szempont a gyártó kiléte lesz. Épp úgy, mint a gépkocsiknál, a márka sok mindent elárul a termékről. Olyan jakuzzit vegyünk, amelynek gyártója már letett az asztalra: medencéi kiállták a próbát, bizonyítottak, akár díjat is nyertek. Fontos, hogy kiváló minőségű anyagból készült medence mellett döntsünk, amelynek alkatrészeire is garanciát vállalnak. Nézzünk utána annak is, milyen szervizelési lehetőségeket ajánl fel a cég, és csak szakemberre bízzuk a medence telepítését. Ha a használattal kapcsolatban nem minden lenne világos számunkra, akkor aprólékosan kérdezzük ki a telepítéskor a szakembereket.  

<< A medence fenntartásról itt olvashatsz cikket. >>

<< Ebből a cikkből pedig megtudhatod, melyik évszakban érdemes jakuzzit vásárolni. >>

Ismerje meg a HotSpring masszázsmedencéit!

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook