Kivonul Európából a Chevrolet

A General Motors úgy döntött, felhagy a Chevrolet európai gyártásával, mert csak hátráltatja a cégen belüli konkurens márka, az Opel sikereit.


A General Motors úgy döntött, felhagy a Chevrolet európai gyártásával, mert csak hátráltatja a cégen belüli konkurens márka, az Opel sikereit.

A GM ezentúl csak Opelt és annak brit rokonát, a Vauxhall-t értékesíti Európában. Nem is csoda, hiszen a Cherolet márka a várt évi teljesítményéhez képest csak töredékét érte el, vagyis alig haladta meg a 200 ezres darabszámot. Ráadásul az Európában eladott Opel számain is rontott, hiszen hasonló technológiát kínált, csak olcsóbban.

A Chevyk nyugat-európai piaci részesedése csupán 1%, szemben az Opel 6%. Ezért a General Motors az Opel márka fejlesztésére szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni, fölösleges, hogy továbbra is hatalmas pénzeket öljenek bele a népszerűtlen Chevrolet-be.

A GM-nek nem túl nagy veszteség az Európából való kivonás, ugyanis ide mindössze 20%-ot gyártott. Jelenleg 520 munkás és 1900 márkakereskedő foglalkozik ezzel.

A Chevrolet márka Európából való teljes kiiktatása 2015 végéig is elhúzódhat. 2016-tól a Chevrolet kizárólag az amerikai sportkocsikat fogja értékesíteni Európában, minden más típus csak Oroszországban és a szovjet államokban lesz elérhető. A hírt Stephen J. Girsky, a GM alelnöke és egyben az Opel felügyelőbizottságának elnöke jelentette be. A Chevyt a Cadillac fogja leváltani.

eredeti cikk: VIDGET

Címkék: