5 ok az állattartásra

Gondolkozol rajta, hogy beszerezz egy kisállatot? Íme, öt jó ok arra, hogy az igen mellett dönts. 1. Az állatok megnyugtatnak.  Nem véletlen, hogy sok rendelőben akváriumot helyeznek el: állatok közelében lenni (akár csak úgy is, hogy az üvegen keresztül nézegetjük a halakat) mérhetően megnyugtat, csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást. 2. Az állatok megmozgatnak. Akár esik, akár fúj, a kutyát sétáltatni kell. De a lakásban tartott kedvencek is gondoskodnak pluszmozgásról, hiszen rendszeresen ki kell tisztítani az alomtálcájukat, és mindennap játszani kell velük egy kicsit. 3. Az állatok segítenek felnőni. Az állatok mellett felnövő gyerekek kevésbé hajlamosak az allergiára. Ráadásul, ahogy megtanulnak olvasni az állatok testbeszédéből és figyelembe venni az igényeiket, sokkal empatikusabb emberré is válnak. 4. Az állatok gondoskodnak az érintésről. Az érintés az egyik legfontosabb dolog az életünkben, nélküle fizikailag és lelkileg is tönkremegyünk. Állatot tartani (a halaktól, hüllőktől és a pókoktól eltekintve) pedig aligha lehet rendszeres simogatás nélkül. 5. Az állatok társas lénnyé tesznek. Aki állatot tart, előbb-utóbb ott találja magát a hasonló gazdik körében: a kutyások jókat beszélgetnek a kutyafuttatón, a macskások, nyulasok kiállításokra járnak, és egymástól kérnek tartási tanácsokat. Vagyis a kedvenccel együtt új barátok is beköltöznek az életünkbe.www.zoldsalata.blogspot.com


Gondolkozol rajta, hogy beszerezz egy kisállatot? Íme, öt jó ok arra, hogy az igen mellett dönts.


 

1. Az állatok megnyugtatnak.  Nem véletlen, hogy sok rendelőben akváriumot helyeznek el: állatok közelében lenni (akár csak úgy is, hogy az üvegen keresztül nézegetjük a halakat) mérhetően megnyugtat, csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást.


 

2. Az állatok megmozgatnak. Akár esik, akár fúj, a kutyát sétáltatni kell. De a lakásban tartott kedvencek is gondoskodnak pluszmozgásról, hiszen rendszeresen ki kell tisztítani az alomtálcájukat, és mindennap játszani kell velük egy kicsit.


 

3. Az állatok segítenek felnőni. Az állatok mellett felnövő gyerekek kevésbé hajlamosak az allergiára. Ráadásul, ahogy megtanulnak olvasni az állatok testbeszédéből és figyelembe venni az igényeiket, sokkal empatikusabb emberré is válnak.


 

4. Az állatok gondoskodnak az érintésről. Az érintés az egyik legfontosabb dolog az életünkben, nélküle fizikailag és lelkileg is tönkremegyünk. Állatot tartani (a halaktól, hüllőktől és a pókoktól eltekintve) pedig aligha lehet rendszeres simogatás nélkül.


 

5. Az állatok társas lénnyé tesznek. Aki állatot tart, előbb-utóbb ott találja magát a hasonló gazdik körében: a kutyások jókat beszélgetnek a kutyafuttatón, a macskások, nyulasok kiállításokra járnak, és egymástól kérnek tartási tanácsokat. Vagyis a kedvenccel együtt új barátok is beköltöznek az életünkbe.


www.zoldsalata.blogspot.com

Címkék: