Tartsd edzésben az ujjad!

Mozgasd át az ujjperceidet munka közben, eddz gyűrűsujjra séta közben, vagy indulj okostelefon ujjmaratonon, esetleg ujj-gördeszkázz egy világbajnokságon. Mérsékelten komolyan vehető ujjgyakorlatok következnek.


Mozgasd át az ujjperceidet munka közben, eddz gyűrűsujjra séta közben, vagy indulj okostelefon ujjmaratonon, esetleg ujj-gördeszkázz egy világbajnokságon. Mérsékelten komolyan vehető ujjgyakorlatok következnek.

Ujj-gördeszka

A sport lényege, hogy egy mini gördeszkára úgy „állj” rá két ujjaddal, mintha igazi, profi deszkás lennél. És nagyjából ugyanazokat a trükköket kell reprodukálnod az íróasztalodon, mint például a világsztár deszkás, Tony Hawk teljes méretben. Az ujjgördeszka eredetileg házi készítésű gyerekjáték volt és a hatvanas években hódított. Aztán a nyolcvanas években kulcstartó formájában élte második virágkorát, aztán a youtube elterjedéséig megfeledkeztünk róla. Majd a kétezres évek közepén felkerült a videómegosztóra pár trükkös felvétel, melyben tehetséges srácok mutattak be elképesztő mutatványokat az ujjukkal és mini deszkáikkal. Azóta már komoly vitorlásversenyeket rendeznek ebben a sportágban, melyeket látványos terepasztalokon bonyolítanak le.

Tollpörgetés

A pen spinnig alap szinten egyszerű unaloműző. Az ember az ujjai között forgatja a tollat, amíg le nem ejti. A kifejezés egy japán diáktól származik még a második világháború előttről, de feltételezhetjük, hogy mi emberek azóta pörgetjük a pennánkat, amióta megtanultunk írni. Hasonlóan az ujjdeszkához, ez a tevékenység is akkor kezdett sportággá alakulni, amikor először megjelentek az első trükkös videók a neten. Ma már gyártanak speciálisan pen spinningre tervezett tollakat, melyeknek minkét vége tökéletes egyensúlyozást tesz lehetővé.

Futópad két ujjra

Ha szeretnéd pontosan nyomon követni, hogy milyen teljesítményre vagy képes az ujjaiddal, akkor próbáld ki a Finger Race okostelefon alkalmazást. Az érintőképernyőn „futva” egy versenypályán fejlesztheted az erőnlétedet, megpróbálhatod megdönteni egyéni rekordodat, vagy összemérheted barátaiddal a teljesítményedet.

Címkék: