Ha a megszokott BBQ szósz helyett valami újat is kipróbálnál, akkor a paradicsom nélküli változattal is tehetsz egy kísérletet.

Grill csirke fehér BBQ szósszal

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Grill csirke fehér BBQ szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke rész (comb, szárny)
  • 120 ml majonéz
  • 60 ml alma cider
  • 2 ek torma
  • 2 ek citromlé
  • 3 g cukor
  • 1 g cayenne bors
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő alacsony/közepes hőfokra.
  2. A csirkét sózzuk és borsozzuk, majd tegyük fel a grillre és zárt tető alatt süssük legalább 20 percig. Alkalmanként forgassunk rajta egyet.
  3. Amíg a csirke sül, készítsük el a fehér BBQ szószt. Ehhez keverjük össze a maradék hozzávalót (majonéz, almaecet, torma, citromlé, cukor, cayenne bors) és készítsünk belőle egy homogén mártást.
  4. Amikor a szósz elkészül, kenjük le vele a csirkéket és süssük tovább.
  5. Ezután minden forgatásnál, használjuk a szószt is és így süssük készre a húst.
  6. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel a húst és kínáljuk mellé a megmaradt szószt.