Egy izgalmas köret, ami bármilyen alkalomra megállja a helyét. Egy kicsit időigényes elkészíteni, de megéri a fáradtságot!

Grillezett krumpli vulkán

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: 4

Grillezett krumpli vulkán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db krumpli
  • 400 g sajt
  • 220 g krémsajt
  • 3 db újhagyma
  • 12 szelet bacon
  • 500 g tejföl

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200˚C-ra.
  2. Mossuk (vagy hámozzuk) meg a krumplikat és szurkáljunk beléjük apró lyukakat, hogy könnyebben átsüljenek.
  3. Csomagoljuk alufóliába őket és közvetlen sütéssel grillezzük 20 percig őket.
  4. Közben a sajt felét keverjük össze a krémsajttal és a karikákra vágott hagymával.
  5. A krumplikat hűtsük ki annyira, hogy tudjunk velük dolgozni, majd vágjuk le az egyik végüket, hogy fel lehessen állítani őket.
  6. Egy dinnyevájóval vagy kanállal szedjünk ki óvatosan a krumplik belsejéből, hogy kürtők legyenek.
  7. Az így kapott üregekbe töltsük be a krémsajtos keveréket és két szelet baconnel tekerjük körbe a krumplikat. (Ha szükséges fogpiszkálóval rögzítsük.)
  8. Vegyük lejjebb a grill hőmérsékletét 175˚C-ra, és újabb 30 percig süssük zárt tető alatt a krumplikat.
  9. Az utolsó 15 percben a maradék sajtot szórjuk a krumplik tetejére.
  10. Tejföllel kínáljuk!