Napi grillreceptünk: Franciás csirkecomb

A hagyma, a fokhagyma és a babérlevél kölcsönzi a franciás jelleget a csirkének, ami egy picit új oldaláról mutatja be a már jól ismert grillcsirkét. Kísérletező kedvűeknek ajánlott.


A hagyma, a fokhagyma és a babérlevél kölcsönzi a franciás jelleget a csirkének, ami egy picit új oldaláról mutatja be a már jól ismert grillcsirkét. Kísérletező kedvűeknek ajánlott.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb

  • 1 db hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 4 kanál fehérborecet

  • 4 db babérlevél

  • A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, hozzárakom a babérlevelet és a borecetet, majd összekeverem. 

    A csirkecombokat beirdalom, majd beleforgatom a pácba, lefedem és minimum 12 órára hűtőbe teszem.

    Elősütöm sütőben, fóliában 200 fokon, 1 órán keresztül. Majd grillrácson fejezem be, miután már jó puha a hús, a grillen szép kérget pirítok rá és hagyom, hogy egy kis füstös ízt is kapjon.

    Köretnek vékonyra szelt krumplit grilleztem, de ízlés szerint, ki mit szeret hozzá. 

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Címkék: