Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Őszibarack salsa


Nyáron szinte minden mennyiségben támogatjuk a gyümölcsök fogyasztását, ezért most egy lédús, édes barackban tobzódó salsa receptet hoztunk, amely tortillák és grillezett húsok kellemes kiegészítője lehet. Az édes ízek mellett a jalapeno paprika a pikáns felhangot is behozza az egyenletbe.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A barackot hámozd meg és vágd apró darabokra.

A hagymát, a jalapeño paprikát és a koriander zöldjét aprítsd össze.

Amíg a salsa mellé kiválasztott hús sül a grillen, az oldalégőn főzd össze a salsát. Ehhez minden felaprított hozzávalót tegyél egy kisebb edénybe, majd add hozzá a lime levét, a jalapeño paprikát.

Forrald fel egyszer a keveréket, hogy összeérjenek az ízek, és már le is veheted a tűzről.

Tálalás előtt hagyd teljesen kihűlni, legalább 30 percig pihentesd a szószt, mielőtt feltálalod.

A recept eredeti helyén a pontos hozzálók listáját is megtalálod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook