5 profi grill kiegészítő, amelyekkel élvezet a sütés

A jó minőségi grilleszközök kiválasztásával sokkal gyorsabb és tisztább munkát végezhetsz. A grillezés igazi élménnyé válik, ha minden a kezed alá dolgozik már az előkészítéstől kezdve! Válassz a professzionális grillkiegészítők közül az őszi grillszezonra és meglátod mekkora a különbség a jó és a legjobb között!


Grill gyújtó

A faszenes vagy fatüzelésű grillek, smokerek, kemencék és kandallók begyújtása hosszadalmas folyamat, különösen a hideg, szeles időben okozhat nehézséget. Amíg eljutsz a fehéren izzó parázsig, akár fél óra is játszva eltelhet és a grill felmelegedésére is várnod kell. Egy erős grill gyújtóval azonban percekre redukálhatod a begyújtást, és nem kell gyújtófolyadékokkal sem foglalkoznod. A Looft Lighter vagy a zsinór nélküli Looft Lighter X elektromos gyújtóval a fa és faszén izzítása tisztább, gyorsabb és problémamentesebb lesz. Használatuk amilyen egyszerű, olyan nagy segítséget jelent majd a gyors kezdéshez, különösen a hűvös, szeles napokon! A hatékony segítség az őszi/téli grillezés során vízválasztó!

Dupla nyárs

Nagy kedvencünk a rozsdamentes dupla nyárs, ami nélkül lehet nyárson sütni, csak nem érdemes. A tartós, többször felhasználható nyársak segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetsz húsos, zöldséges vagy gyümölcs kebabokat! A két ponton is rögzített ételeket stabilan fogja a nyárs, az alapanyagok így biztosan nem kezdenek el forogni a sütés, forgatás közben. Ez nemcsak megkönnyíti a munkádat, de egyben garantálja is, hogy egyenletesebben sül majd az étel és nem lesznek nyers és túlsült részek ugyanazon a nyárson. További előnye a konstrukciónak, hogy mivel fémből készülnek a nyársak, ezért hamar felmelegszenek, jól vezetik a hőt és így belülről is melegítik az ételt. Gyorsan és egyenletesen készülhet a grillnyárs.

Hőmérő

A húsok, különösen az egyben sütött szárnyasok vagy nagyobb darab húsok elkészítésénél jelent majd nagy segítséget a pontos adatokat szolgáltató húshőmérő. Ha pontosan tudod milyen körülmények uralkodnak a hús belsejében nem kell attól tartanod, hogy a külcsín hamis képet festene a készültségi állapotáról. Az étel nem fog alul- vagy túlkészülni, mert valós idejű információkkal rendelkezel majd. Ha nem félsz technológiát vegyíteni a tűzön sütés ősi mesterségébe, akkor válaszd  a MEATer vezeték nélküli maghőmérőt. Ezt az egyszerű kinézetű hőmérőt benne is hagyhatod a sütés folyamán az ételben. Nem kell újra és újra beleszúrni a húsba, sőt a grill tetejét sem muszáj emelgetned, mert a MEATerhez egy alkalmazás is jár, ami folyton tájékoztat a sütés menetéről. A grilltől távolabb is mindig pontosan tudod majd, hogy mi történik a hússal!

Pizzasütő szett

Ropogós szélű pizzát otthon is készíthetsz grillen vagy az olaszok kedvenc hordozható kemencéjében az Alfa Forniban. De bármilyen kültéri sütőt használsz a nagy és lágy tészta kezelésével nem lesz könnyű dolgod, főleg az elején. A pizzasütő szett olyan kiegészítőket tartalmaz, amelyek egyszerűvé és profivá teszik a pizzakészítés folyamatának minden lépését. A kelesztőtáltól, a pizzalapáton át a kesztyűig és pizzavágóig mindent megtalálsz a csomagban, amire csak szükséged lehet. A több, mint 10 darabos szett minden eshetőségre felkészít, használatával igazi pizzasütő mesterré válhatsz, és ropogós szélű, jól átsült, ízekben gazdag tésztát készíthetsz magadnak és szeretteidnek.

Grillező falapok

Amikor egy kis plusz ízt és aromát csempésznél a készülő ételhez, akkor jöhetnek a különféle fából készült grill lapok. A leggyakoribb a cédrusból és juharból készült lapok, amelyeknek két nagy előnyük is van. Egyrészt megkönnyítik a gyönge húsú halak sütését és mozgatását, másrészt még a gázgrillen is hozzáadnak egy enyhe füstös aromát az ételhez. Mivel a fa lassan füstölődik a grillen, ezért többször is felhasználható a sütéshez, ráadásul gátat képez az étel és a tűz között, hogy biztosan ne égjen meg az étel. Tálaláshoz is bevetheted a falapokat, hiszen nemcsak autentikus ízeket képes előcsalogat a gázgrillen készült ételekből a minőségi falap, hanem elegáns fogássá változtatja az egyszerű halakat! A különleges ízek kedvelői az egyszerű falapok helyett választhatnak régi boroshordókból készített sütőfákat is.

Szeretnél profi grilleszközöket, hogy feldobd velük az őszi grillszezont? Akkor kattintsd ide és merülj el a Grillpláza kínálatában, ahol hatalmas választék és többféle akció vár!