Hideg időben jól esik egy-egy tüzesebb fogás

Beköszöntött a hűvösebb idő, ami kifejezetten kedves a grillezésnek. A meleg grill mellett ilyenkor jobban esik akár órákat is eltölteni, amíg várod, hogy az ínycsiklandó étel elkészüljön. Ha azt akarod, hogy ne csak a grill, hanem az étel is melegítsem, jöhetnek a csípős fűszerek!


Ha még csak most ismerkedsz az ezerarcú chilivel és a csípős fűszerekkel, akkor jól teszed, ha szakértő kezekre bízod magad. Ahelyett, hogy leemelsz egyet a több száz csípős paprika vagy bors közül, amelyek választéka tényleg zavarba ejtő, válassz fűszerkeveréket vagy előre összeállított csípős szószt. A gyakran profi séfek által összeállított variációk már kipróbált ízkombinációk, amelyekre több ezren szavaztak.

A jól ismert csípős szószok eleinte mindenképpen megkönnyítik az életedet és az ételeid fűszerezését. Sok esetben még azt is megtalálod a csomagoláson, hogy milyen hús vagy zöldségfélékhez ajánlja a készítő az adott terméket, így hasznos iránymutatást kapsz erre nézve is.

Ott vannak például Peter Zeitler fűszerkeverékei, amelyeket a grill világbajnok saját, jól bevált receptúra alapján állítottak össze. Az Indian Summer fűszeres paradicsomos, curry-s keveréke chilit is tartalmaz, ezzel garantáltan megfűszerezheted a grillezős estéket. A Beef Rub, ahogy a neve is mutatja, marhahúshoz ideális választás és füstös édeskés aromáját kellemesen felpezsdíti a jalapeno paprika.

Ha szeretnél a különlegességek felé nyitni, akkor a JD's BBQ fűszerkeverékeinél jobb kezdőpontot aligha találhatsz a belépésre. Ez a szegedi pirospaprikával és prémium fűszerekkel dolgozó családi vállalkozás olyan izgalmas ízkombinációkat készít, mint a Spicey Coffee, amit marha oldalashoz és szegyhez ajánlanak.

Ha pedig egy-egy nemzet konyhájának ízét szeretnéd a kertedben újravarázsolni, akkor a Milestone66 keverékei között keresgélj. Az India Rub autentikus ízvilágot hoz majd otthonodba garantáltan glutén- és ízfokozómentes változatban!