Miért nem elég a hialuronsav egy jó hidratálóba?

A hialuronsav az egyik legjobb hidratáló anyag, amely saját súlyának 1000-szerezést képes vízben megkötni és a bőrbe zárni. Elképesztően hangzik, igaz? Akkor miért nem elég mégsem?


A hialuronsav a modern kozmetika nagy felfedezése és kétség sem férhet hozzá, hogy egy csodás összetevő. A bőrt újra hidratálttá, ezáltal puhábbá és rugalmasabbá teszi. Az így kapott teltebb bőrön kisimulnak az apró ráncok és a bőr színe, ellenálló képessége is javul. Sőt a legújabb vélemények szerint még antioxidáns tulajdonságai is vannak, tehát segíti a bőrt az öregítő szabadgyökök legyőzésében. Van azonban valami, amit nem tud.

A hialuronsav nemcsak fenti okok miatt kerül bele a legtöbb hidratálóba, hanem azért is mert hatása szinte azonnali. A krémek felvitele után rögtön látszik a pozitív hatás, a szemünk előtt kel újra életre a bőr. Sajnos amilyen gyorsan hat, olyan gyorsan el is távozik ez a hatás. Az egyetlen igazi hiányossága a hialuronsavnak tehát az, hogy nagyon gyorsan kiürül a szervezetből, és az általa nyert hatás nem tart ki hosszú távon. A hosszú távú hidratáltság eléréséhez jó ha a hialuronsavat kollagénnel vegyítjük, mint ahogy azt a QMS Medicosmetics készítményei teszik.