A babaarcú súlyemelő lány három világrekordot is felállított

Julia Vins három világrekordot is tart női erőemelésben, de nem hagyja, hogy az izmok túl férfiassá tegyék.


Julia Vins három világrekordot is tart női erőemelésben, de nem hagyja, hogy az izmok túl férfiassá tegyék.

Gyerekkora óta lágy arcvonásai miatt mindig porcelánbabákhoz hasonlították. Eminens tanuló volt, imádott zeneórákra járni, olvasni, és számos tudományos iskolai versenyen is részt vett. Sportkarrierjét 15 évesen kezdte el építeni, amikor először elment egy edzőterembe, ahol beleszeretett a testépítésbe. Eleinte, mivel nem volt más nő, aki hozzá hasonló hobbinak hódolt volna, a férfiaknak kifejlesztett edzéstervet követte.

A nagy szemeim és vonásaim miatt ma is játékbabákhoz hasonlítanak, de már izom Barbiként emlegetnek az emberek” - mesélte nevetve egy angol lapnak.

Tavaly nyáron érte el azt a szintet, hogy végre elindulhatott egy nagy versenyen. A Moszkvában rendezett Erőemelő Világbajnokságon nagy meglepetésre három rekordot is felállított. Összesen 440 kilogrammot mozgatott meg, 180 kilogrammal a vállán guggolt, 105 kilót nyomott ki fekve és 165 kg-ot teljesített elemelésben.

„Az izmaim mellett a női szépségre is nagy hangsúlyt fektetek. Szeretem kisminkelni magam, imádok új frizurákat kipróbálni. Egyetlen nehézségem van csupán, szinte lehetetlen az én testalkatomra megfelelő, divatos ruhát találni. Illetve egy ideig zavart, hogy a férfiak egy része megrémül az izmaimtól, de rájöttem, hogy csak féltékenyek.”

Vinst párja is támogatja súlyemelő karrierjében, ő kifejezetten élvezi, hogy szerelme megtalálta élete célját és profi sportkarriert épít.

Címkék: