A szendvicsezők nagy barátja: hústépő villa

A profi grillesek rengeteg speciális kiegészítőt halmoznak fel az évek során, amelyek elsőre talán feleslegesnek tűnnek. A hústépő villa is ezek egyike, hiszen miért kell egy külön villa ahhoz, hogy összevagdaljuk a húst? Hát ezért!


A hústépő villát ugyan végszükség esetén helyettesíthetjük két sima evőeszközzel, de a munkánk sem olyan szép, sem olyan könnyű nem lesz, mintha bevetnénk a párban érkező, rozsdamentes acélból hajlított hústépő villákat. A Broil King kellemes és szilárd fogást adó villái erős anyagból készültek, hogy még a legnagyobb húsokkal is elbánjanak, így az egyben sült oldalasok felaprítása sem lehet gond.

És, hogy miért olyan fontos ez a speciális eszköz? A rostokat szétroncsoló vágás és aprítás helyett bevetett villa az ízek és a textúrák nagy barátja. Kialakítása lehetővé teszi, hogy az omlósra sült húst minimális erőfeszítéssel megbontsuk, de ne károsítsuk a természetes rostszerkezet. Ezáltal a szaft és a nedvesség a hús mélyébe zárva várja a felszolgálást, hogy aztán ízbombaként robbanjon a szájban. A háziasszonyok és ínyencek legnagyobb barátját tehát lehet nélkülözni, csak nem édemes.