Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Napi grillreceptünk: Füstölt csirkecomb őszibarack chutney-val


A chutney gyümöcsös, de mégis kissé savanykás ízé tökéletesn illik a füstölt csirkéhez. Az időigényesnek tűnő recept nem igényel túl sok odafigyelést, így kerti partikhoz ideális választás.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb

  • 50 gramm só

  • 3 db gyümölcsfa

  • 250 g öszibarack (kompót)

  • 5 ek őszibarack lé

  • 2 ek őszibarack lekvár

  • 2 tk almaecet

  • 2 tk mustár

  • 1 tk worcester szósz

  • 1/4 tk durva szemű só

  • 1 csipet őrölt szegfűbors

  • 1 dl bbq szósz

A csirkecomb megsütése BBQ technikával igen egyszerű:

Tisztítsuk meg a csirkecombokat, aztán egy éjszakára tegyük sóoldatos vízbe. (1 liter vízbe 50 gramm só.) Teljesen fedje be a combokat! Másnap a sütőnket indirekt grillezésre állítsuk be, a hőmérséklet 110-120 Celsius fok között legyen. A combokat bőrével felfelé tegyük a rácsra, majd süssük 160-180 percig. Maghőmérővel tudjuk ellenőrizni, mikor van kész, 82 Celsius fok legyen a hús legvastagabb résznél, amikor levesszük.

A sütés közben használhatunk füstölőfát is, válasszunk valami gyengébb aromát pl. almát, cseresznyét.

A sütés vége előtt fél órával, átkenhetjük a combokat BBQ-szósszal. Ez lehet édes, de akár csípős is, ahogy a család szereti.

Amíg sülnek a húsok, bőven van időnk megcsinálni a köretet: egy egyszerű őszibarack chutney remekül illik a füstölt csirkénkhez. A hozzávalókat forraljuk össze egy lábosba, majd főzzük további 10 percig. Ha kész, vegyük le, és hagyjuk állni. Ha esetleg túl sűrű lett, akkor lazítsuk fel egy kis őszibaracklével.

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook