Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

Napi grillreceptünk: Grillezett mézes-mustáros malacjava


Érdekes ízkombináció és látványos köret jellemzi ezt a sertés ételt, ami különösen finom lesz, ha faszenes grillen készül. Tartalmas ebéd válik belőle, csak idejében kezd el az előkészületeket.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 1 db bőrös malac comb szelet

  • 1 dl akácméz

  • 1 dl mustár

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 g feketebors

  • 1 db kaliforniai paprika

  • 1 db zsemle

  • 1 dl tej

  • 10 g petrezselyem

  • 3 db fürj tojás

  • 1 g zellerzöld

  • 1 szál újhagyma

  • 10 dkg mozzarella

  • 3 g só

  • 1 dl olaj

A sóval, borssal fokhagymával összekevert mustárral kenjük be jó alaposan a malacunkat, majd hagyjuk azt állni egy fél óráig.

Ez idő alatt lássunk hozzá a paprika töltelékének elkészítéséhez. A zsemlét beáztatjuk tejbe, és amíg az fürdőzik, vágjuk apróra a petrezselymet, a megmaradt fokhagymát (1 gerezd), a zellerzöldet és az újhagymát. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tejforralóba, melynek a nyele is fém, tegyük bele mindezt és tegyük a rácsunkra, direkte módon a faszén fölé, amit már rég beizzítottunk. Öntsük fel egy felesnyi olajjal, majd amikor az elkezd pirulni, törjük fel a fürjtojásokat és keverjük bele. Ezután ízlés szerint fűszerezzük.

A kaliforniai paprikát megskalpoljuk és kibelezzük, majd ezt a masszát beletöltjük. A leírt mennyiség egy adagra vonatkozik.

Ezután tegyük rácsra a malackát. Amikor az szépen elkezd pirulni, lekenjük egy kis mézzel is, majd addig sütjük, amíg ropogósra nem sül a bőre. Ezután ezt levéve rakjuk fel a mallnitzi paprikát sülni. Nevéből adódóan a hófödte csúcsairól ismert síparadicsomra kell, hogy hasonlítson: ezért amikor már kellőképp megsült, a tetejére tegyük rá a mozzarellát és mire az megolvad, el is készültünk ételünkkel.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook