Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

Napi grillreceptünk: Pulled Pork grillezett sertésszendvics lassú tűzön


A sertéslapocka legjobb oldalát hozza elő a lassú tűzön, órákig sülő technika, ami a hosszú elkészítési idő ellenére megér minden másodpercet. Szaftos, tartalmas és látványos szendvics készülhet a húsból, amiből nem lesz elég majd fejenként egy.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A húst vékonyan kenjük be mustárral és dörzsöljük be mindenhol a száraz páccal.

A grillünket alacsony hőre állítsuk be.

Használjunk füstölő fát a sütés során.  Az egész sütés során finoman adagoljuk a füstöt, nem jó, ha a végeredmény túl van füstölve.

Most jön a neheze! Próbáljuk meg ezt a 105-110 Celsius fokot tartani a sütőnkben, durván 12 órán keresztül. Ez egy egész napos munka lesz, de közben lehet néha pihenni. Körülbelül 5 óra elteltével, látnunk kell, hogy a húson képződött kéreg kezd repedezni, és a maghőmérséklet eléri a 70-74 Celsius fokot.

A Séf a rácson versenyre nevezett recept folytatását itt olvashatod.

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook