Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Téli finomság a grillről


Gyors és egyszerű finomságot kell előhúzni a kalapból egy váratlan vendégség miatt? Akkor elő a grillel és a kéznél lévő gyümölcsökkel. Az alábbi recept szinte bármilyen gyömölcsből elkészíthető, legyen az fagyasztott vagy kissé savanykás maradék.

A faszenes grillek kihozzák a gyümölcsök rejtett cukortartalmát, ami a hő hatására karamellizálódik. Így még a savanyú narancs vagy a kissé éretlen ananász is pompás desszertként tündökölhet a tányéron. A fagyasztott gyümölcsök szószként éledhetnek újjá fagylalt és karamellaszósz kíséretében, mindenre van tehát megoldás.

A karamellszósszal leöntött grillezett ananász pontos receptjét itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook