A nyári szaunázásnak is vannak előnyei

A szaunázást inkább őszi/téli kikapcsolódásnak tartjuk, de ez nem azt jelenti, hogy nyáron kerülnünk kellene a felfűtött helyiséget. A szauna pozitív hatásait a melegebb hónapokban is ugyanúgy élvezhetjük, sőt a legjobb strandformánk elérésében is segíthet a rendszeres szaunázás.


A nagy melegben kevesen vágynak a még forróbb szaunába, de vajon jól tesszül, hogy nyáron hanyagoljuk a szaunázást? Röviden, nem. A komfort érzetünk ugyan tiltakozhat a közel 90 fokra felfűtött helyiség meglátogatása ellen, de ez esetben nem lesz igaza. Az egészséges szervezetnek nem okozhat problémát a nagy hőkülönbség feloldása, számtalan pozitív hatásáról pedig vétek lenne lemondani.

A szauna nemcsak a szív- és érrendszerre van jó hatással, de az anyagcsere fokozása miatt a vágyott alak elérésében is megtartásában is segítségünkre van. A szauna forrósága és az azt követő hideg vizes fürdő nagy hőkülönbsége pedig edzi a bőrt, amitől feszesebb lesz és a szélsőséges hőmérsékletet is jobban tolerálja majd. Ez pedig igazi áldás a nyári kánikulában, nem?

Ha ilyen vagy ehhez hasonló prémium kategóriás kiegészítőkkel szeretné berendezni teraszát, jöjjön el az Országos Kerti Bútor Vásárra, hogy megtalálja és kedvezményes áron vihesse haza álmai kültéri bútorait.