Jakuzzi tippek vásárlás előtt

A nyugati vásárló hosszú évtizedek alatt már megtapasztalta, hogy mi mindenre jó egy masszázsmedence, és a következő vásárlásánál már ez alapján tud dönteni. Magyarországon a szempontok mérlegelésénél a nagy tapasztalattal rendelkező márkakereskedők tanácsát érdemes kikérni. Tegyük ezt azért is, hogy évek múltán elmondhassuk: jól döntöttünk, és a számunkra legmegfelelőbb darabot vittük haza.


A nyugati vásárló hosszú évtizedek alatt már megtapasztalta, hogy mi mindenre jó egy masszázsmedence, és a következő vásárlásánál már ez alapján tud dönteni. Magyarországon a szempontok mérlegelésénél a nagy tapasztalattal rendelkező márkakereskedők tanácsát érdemes kikérni. Tegyük ezt azért is, hogy évek múltán elmondhassuk: jól döntöttünk, és a számunkra legmegfelelőbb darabot vittük haza.

Hány darab masszázsbefúvó legyen? Az a jó, ha sok van?

Mivel a masszázsmedencét elsősorban a hidromasszázs élményéért vásároljuk meg, a jól megkomponált befúvórendszerre fektessük a hangsúlyt, és ne a befúvók mennyiségét számláljuk! Tévhit, hogy annál jobb hatást érhetünk el, minél több van belőlük. Ellenkezőleg: minél kevesebb, de jól elhelyezett befúvó van a medencében, annál intenzívebb az egyes izomcsoportok megmozgatása.

Mégis mennyi áramot fogyaszt?
A masszázsmedence akkor lesz jó „társunk” a mindennapokban, ha abba bármikor beleülhetünk, ha úgy tartja kedvünk. Mivel ehhez a medence vizét folyamatosan melegen kell tartani, ezért igen fontos a jó hőszigetelés. Tapasztalataink szerint a teljes habszigeteléssel, vagy a FiberCore hőszigeteléssel ellátott masszázsmedencék a legtakarékosabbak, és biztosítják a legmegfelelőbb vízhőfokot. A medencében természetesen akkor érezzük jól magunkat, ha a víz megtartja a kellemes hőmérsékletét, még akkor is, amikor a medencetető nyitva van. Ehhez fürdés közben is fűteni kell a vizet. Gondoljunk csak arra, milyen jó érzés a metsző hidegben a 38-40 Celsius-fokos medencében fürdőzni a saját kertünkben, kezünkben egy pohár pezsgővel.

Tiszta víz a szűrőrendszernek köszönhetően
Higiéniai szempontból lényeges, hogy a szűrőrendszer olyan hatékonyan tartsa tisztán a vizet, hogy az hosszú időn át kristálytiszta maradjon. Ez ma már nem probléma, hiszen a legnagyobb amerikai gyártók a legkorszerűbb és folyamatosan fejlesztett szűrő- és vízkezelő rendszert használnak. A Watkins szabadalommal védett újítása a sóbontó, az AG+ ezüst ion patron és a 100%-os szűrőrendszer, amely olyan magas szintű higiéniát biztosít, hogy pici gyerekek is nyugodtan használhatják a jakuzzit.

A méret igenis számít!
Az ergonómiailag kényelmesen kialakított ülőfelületek a testet finoman befogadják. Fontos, hogy könnyedén megtámaszkodhassunk, és az is egyszerűen ki-be szállhasson, aki nehezebben mozog. Gondoljuk át, egyszerre hányan szeretnénk a medencét használni, hány tagú a családunk, esetleg társaságunk. Ennek megfelelően válasszuk ki a méretet és a férőhelyek számát. Alapvető kérdés lehet az, hogy legyen-e a masszázsmedencénkben fekvőhely. Az amerikaiak inkább körben elhelyezett ülőhelyekkel ellátott modellt szoktak választani.

Mi kell a jó hangulathoz?
A medence világítása majdnem olyan fontos része a relaxálásnak, mint a meleg víz. A szín- és fényterápia nemcsak vizuális élmény, hanem a kikapcsolódást és a stresszoldást is segítő funkció. Extraként hangtechnikát is választhatunk, hogy a zene is hozzájáruljon a teljes ellazuláshoz.

Esztétika
Attól függően, hogy medencénket hová helyezzük el, többfajta burkolat- és belső héj szín közül választhatunk. Legyen a medence megjelenése ízlésünknek is megfelelő, és illeszkedjen szépen a természetes, kerti környezetbe, vagy wellnesscentrumunk stílusához.

Elengedhetetlen a szerviz és a karbantartás
Kizárólag olyan masszázsmedencét válasszunk, amelynek megbízható hazai képviselete van. Informálódjunk, hogy az importőr mióta foglalkozik ezzel a szakterülettel, és tud-e komoly szervizhátteret biztosítani.

Világgarancia
Mivel hosszú távú működést várunk el a jakuzzinktól, nagyon fontos a garancia. Tudnunk kell, hogy a garanciális szolgáltatást ki és hol biztosítja. A közel 40 éves gyártási múlttal rendelkező Watkins világgaranciát vállal a termékeire.

Ne csak az ár döntsön!
A forgalmazók tapasztalata az, hogy a hazai vásárlók a legtöbb esetben döntésükkor az árat veszik figyelembe. Fontos szempont természetesen az ár, de az összes jellemző együttes mérlegelése alapján lehet csak eldönteni azt, hogy valójában melyik terméket érdemes választanunk. Aki csupán az ár alapján dönt, azt igen kellemetlen meglepetések érhetik.

Címkék: