Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Napi grillreceptünk: Fésűkagyló fokhagymás szósszal


A fésűkagyló az egyik legelegánsabban tálalható kagylóféle, amely grillen csak készülhet. Pár perc alatt elkészül, de az időzítésre nagyon kényes, ezért érdemes minden alapanyagot előkészíteni, hogy a sütés során már ne ezzel teljen az idő.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt. Először a tekerd fel a hőfokot a legmagasabb fokozatra, majd mikor sütni kezdesz, vedd vissza közepesre.

Amíg melegszik a grill egy grill alufólia tálcát kenj be egy kis olajjal.

Ebben süsd meg a megtisztított gombakalapokat. Közepes méretű gombák esetében 15 perces sütés elegendő lesz.

Az előbb fel nem használt gombatönköket karikázd fel és keverd össze a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával, a piros paprikával és a sóval.

Az előkészített fűszerek után mehet a fésűkagyló a tálcára a gombák mellé. Locsold rájuk a bort és szórd meg alaposan a kagyló, gomba párost a fűszerkeverékkel.

Végül locsold rá a megmaradt olajat és pár perc alatt süsd készre a kagylókat.

A hozzávalók pontos listáját itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook