Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

Napi grillreceptünk: Medvehagymás hamburger tokaji mézes mártással


A medvehagymával fűszerezett burgerhús intenzívebb ízét ellensúlyozza a tokaji mártás édessége. Ötletes hozzávalók egy klasszikus receptben.

A darált húst fűszerezzük a borssal, sóval, majorannával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott medvehagymát. Megkenjük olajjal és mindkét oldalát meggrillezzük.

A mustárhoz hozzáadunk egy teáskanál mézet, jól összekeverjük. A lilahagymát felvágjuk és lelocsoljuk a tokaji borecettel (ekkor a torkunkat is megöntözhetjük Tokajival, de nem az ecettel)  és egy teáskanál mézzel.

A recept további részét itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook