Nincs több eldobható műanyag pohár!

Biztosan hallott már a Műanyagmentes júliusról: a kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az egyszer használatos műanyagok mellőzésére illetve helyettesítésére más „zöldebb” anyagokkal. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne használjunk semmilyen műanyagból készült tárgyat, hiszen ez szinte lehetetlen. A hangsúly az egyszer használatos jelzőn van. Ha mi is szeretnénk tenni valamit a környezetünkért, akkor első sorban próbáljunk meg arra figyelni, hogy amit vásárolunk, az jó minőségű, strapabíró és időtálló legyen – mint például egy törhetetlen pohár.


Korábban már írtunk róla, hogy a Műanyagmentes július jegyében lecseréltük a SpaTrend bemutatótermében az egyszer használatos műanyag poharakat 100%-ban lebomló, teljesen növényi alapanyagokból készült PLA pohárra. Természetesen nem ez az egyetlen megoldás, hogy ne landoljon semmi műanyag a kukánkban. Ha minőségi és elegáns terméket szeretnénk vásárolni, akkor válasszunk törhetetlen poharakat. Speciális műanyagból készül, mely nem törik, nem deformálódik és nem mattul. Tulajdonképpen örök életre szól. Tökéletes választás a mindennapokban is, de nincs az a féktelen gyerekzsúr vagy őrült medencés parti, mely során megsérülhetnek vagy összetörhetnek ezek a poharak, így garantáltan semmilyen műanyag hulladék nem keletkezik általuk.

Próbálja ki a törhetetlen poharakat, tesztelje ön is bátran! Meg fog lepődni, azt garantáljuk! Akár hagyományos vonalú, akár elegánsabb poharakra vágyik, biztosan megtalálja az ízlésének megfelelő darabokat. Ha szeretne többet is megtudni ezekről az egyedülálló poharakról, akkor kattintson ide.