Profilom 2018. január 18. Csütörtök - Piroska

Második otthonunk: a munkahely


Néhány apró és könnyen kivitelezhető tipp, hogy jobban érezzük magunkat az irodánkban.

Bármit teszel, tedd szenvedéllyel, tanít minket Konfuciusz.  A szürke hétköznapok rémei, a rutin és az unalom még akkor is fenyeget, ha sikerül megtalálni hivatásunkat. Megmutatjuk, mit tehetünk, hogy ez ne így legyen!


 

KÉNYELEM

A megfelelő irodai berendezés csodákra képes. Az egész napos ülőmunkát elviselhetőbbé tehetjük egy remek székkel és a megfelelő magasságú asztallal. Lakberendezési szakértők szerint az optimális az, ha könyökünk 90-110 fokban hajlik be, miközben a billentyűzeten gépelünk. A monitor szemtől való távolsága ne legyen kevesebb 45 cm-nél. Lehetőleg az összes szükséges és sokszor használt eszköz legyen karnyújtásnyira. A lakásunk berendezésekor ránk jellemző körültekintést vessük be az irodánk kapcsán is.


REND A LELKE

Bár a zsenik uralkodnak a káosz felett, nagyban megkönnyítjük munkánkat, ha nem halmozunk fel mindent az íróasztalunkon. A rendszerezettségnek számos előnye van, például jobban néz ki. Az irattartók, fiókok és rekeszek feldobhatják még a legszigorúbb és legkomolyabb irodát is. Mivel munkánkat leginkább számítógépen végezzük, ebben sem elhanyagolható a rendrakás.


 

MOTIVÁCIÓ

Ahhoz, hogy újra és újra belevethessük magunkat a munkába, szükségünk van inspirációra. Egy jól kiválasztott háttérkép vagy egy buzdító idézet segítségünkre lehet a fárasztóbb napokon. Próbáljuk meg belevinni egyéniségünket az irodai terünkbe is, akár egy kedves faliképpel akár egy vidáman zöldellő nyövénnyel. A lényeg, hogy ezek a tárgyak és kiegészítők ne vegyék el figyelmünket a teendőinkről, hanem segítsenek ellazulni, ha a stressz-szintünk túl magasra hágna.


Írta: Spatrend Online
További cikkek a szerzőtől
 Facebook