Második otthonunk: a munkahely

Néhány apró és könnyen kivitelezhető tipp, hogy jobban érezzük magunkat az irodánkban.Bármit teszel, tedd szenvedéllyel, tanít minket Konfuciusz.  A szürke hétköznapok rémei, a rutin és az unalom még akkor is fenyeget, ha sikerül megtalálni hivatásunkat. Megmutatjuk, mit tehetünk, hogy ez ne így legyen!


Néhány apró és könnyen kivitelezhető tipp, hogy jobban érezzük magunkat az irodánkban.

Bármit teszel, tedd szenvedéllyel, tanít minket Konfuciusz.  A szürke hétköznapok rémei, a rutin és az unalom még akkor is fenyeget, ha sikerül megtalálni hivatásunkat. Megmutatjuk, mit tehetünk, hogy ez ne így legyen!


 

KÉNYELEM

A megfelelő irodai berendezés csodákra képes. Az egész napos ülőmunkát elviselhetőbbé tehetjük egy remek székkel és a megfelelő magasságú asztallal. Lakberendezési szakértők szerint az optimális az, ha könyökünk 90-110 fokban hajlik be, miközben a billentyűzeten gépelünk. A monitor szemtől való távolsága ne legyen kevesebb 45 cm-nél. Lehetőleg az összes szükséges és sokszor használt eszköz legyen karnyújtásnyira. A lakásunk berendezésekor ránk jellemző körültekintést vessük be az irodánk kapcsán is.


REND A LELKE

Bár a zsenik uralkodnak a káosz felett, nagyban megkönnyítjük munkánkat, ha nem halmozunk fel mindent az íróasztalunkon. A rendszerezettségnek számos előnye van, például jobban néz ki. Az irattartók, fiókok és rekeszek feldobhatják még a legszigorúbb és legkomolyabb irodát is. Mivel munkánkat leginkább számítógépen végezzük, ebben sem elhanyagolható a rendrakás.


 

MOTIVÁCIÓ

Ahhoz, hogy újra és újra belevethessük magunkat a munkába, szükségünk van inspirációra. Egy jól kiválasztott háttérkép vagy egy buzdító idézet segítségünkre lehet a fárasztóbb napokon. Próbáljuk meg belevinni egyéniségünket az irodai terünkbe is, akár egy kedves faliképpel akár egy vidáman zöldellő nyövénnyel. A lényeg, hogy ezek a tárgyak és kiegészítők ne vegyék el figyelmünket a teendőinkről, hanem segítsenek ellazulni, ha a stressz-szintünk túl magasra hágna.


Címkék: