Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Grillezett makréla thai fűszerezéssel


A cörös curry paszta fűszeres és a kókusztej édeskés íze a legjobbat hozza ki a grillezett alapanyagból, ami ezúttal a makréla. Ez az egészséges olajban gazdag, karakteres ízű hal nagyon meghálálja a grillezést, érdemes a téli időszakban is készíteni. A szálkákkal azonban vigyázni!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.

Egy tálcát enyhén olajozz be, erre kerül majd a hal a sütéshez.

A megpucolt és belsőségüktől megszabadított halakat töröld szárazra, majd keverd össze a pácot.

Ehhez egy nagyobb edénybe tedd bele a vörös curry pasztát, a cukrot, a kókusztejet és a sót, borsot.

Keverd össze jól az elegyet, majd a sütőlapra felsorakoztatott halakon oszlasd szét a thai szószt.

Ezután mehetnek a halak a grillre. Zárt tető alatt süsd 5 percig az egészet, majd nagyon óvatosan fordítsd meg a halakat.

Ezt az oldalukat is süsd 6-10 percig, vagy amíg azt nem látod, hogy a makréla bőre elkezd ráncosodni és megrepedezni.

Ekkor vedd le a halakat a grillről és azonnal tálald is.

A hozzávalók pontos listáját és a további elkészítési tippeket itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook