Őszi gyümölcsök a grillen

Szeptember az ősz és az iskola kezdetét jelenti, de egyik sem akadályozhatja a kültéri sütögetést. Sőt, az őszi kincsestár csak most nyílik ki igazán. Jönnek a jobbnál jobb grill alapanyagok, mint például a finom és lédús gyümölcsök.


Az őszi gyümölcsök szinte mindegyike grillre kívánkozik. Húsuk tömör, ízük édes, ami remekül karamellizálódik és fagylalttal bármikor sikert arathat velük. Ráadásul főétel mellé és desszertként is tálalhatóak, a hatás ugyanolyan lehengerlő. Jöjjön az őszi top 3, amit nem érdemes lehagyni a rácsokról!

1. Füge

Lédús, édes finomság, ami tökéletes párost alkot a sajtfélékkel. Kecskesajttal tökéletes saláta alapanyag, míg mascarponéval a desszert királynője lehet. Mivel gyorsan puhul, ezért mindig egyben vagy félbevágva grillezzük.

2. Alma

Igazi klasszikus, ami méltán híres. Húsok mellé és fagyival is kiváló, de a dió és a fahéj is örök társa lehet. Kemény húsa miatt szeletve is grillezhető, de előtte érdemes lekenni egy kis olvasztott vajjal, hogy ne ragadjon le.

3. Körte

Az almához hasonlóan sokoldalú gyümölcs. Borban bepácolva vadhúsok körete lehet, míg cukorral megszórva, tömény karamelles finomság lesz belőle. Olvasztott vajjal őt is érdemes bekenni, és a sütés vége felé egy kis juharszirup vagy barna cukor is nagyon jót tesz az ízélménynek.

Elő a grillel, kísérletezzen ősszel is a természet ajándékait felhasználva!