Ennyi ideig kell fent hagyni a gyümölcssavat, hogy hasson!

A kozmetikában is vannak trendek, így nem csoda, hogy manapság már nincs kozmetikum hialuronsav, kollagén vagy gyümölcssav nélkül. De vajon azt is tudjuk, hogy ezek az összetevők mikor lesznek hasznosak?


Az összetevőkről ugyanis hiba lenne azt feltételezni, hogy minden méretben, állapotban és hatóidő mellett egyformán hatásosak. A kollagén például lehet, hogy túl nagy, ezért csak megül a bőr felszínén, de érdemi hatása nincs. A gyümölcs- és tejsavakkal is hasonló a helyzet, bár itt nem a méret, hanem az idő a szűk keresztmetszet.

Az AHA-savak közé tartozó gyümölcssavak tényleg segítenek beindítani a bőrregenerációt és eltávolítani az elhalt hámsejteket, ám ehhez időre van szükségük. A biztonságos használat kedvéért ugyanis a forgalomba hozható készítmények az esetek többségében gyenge savak, így hatóidejük is megnő.

Bármilyen jól hangzik is tehát a gyümölcssavas tusfürdő, ha nem áll 15 percig tusfürdővel bekent testtel a zuhanyban, a hatás elenyésző. Válasszon olyan terméket, amelyet legalább 15 percig kell fent hagynia, mint a !QMS Medicosmetics Exfoliant Fluidját. A nem folyékony, tehát a bőrön maradó folyadék 10%-os savkeveréket tartalmaz, amely frissíti és gyorsítja a bőrregenerációs ciklust, és a hatása már egy alkalom után is tetten érhető.

Próbálja ki az ősszel remekelő  !QMS Medicosmetics készítményeket, hogy bőre üde, fiatalos és ragyogó lehessen a hidegebb hónapokban is. Az akcióval kapcsolatban további információkért keresse a !QMS Szépségszalont!