Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

Napi grillreceptünk: Grillezett homárfarok


A tenger gyümölcsei elég ritkán kerülnek a grillen rácsaira nálunk, ami részben a friss alapanyag hiányával is magyarázható. Nagyon finom fogások készíthetőek azonban az egyre könnyebben beszerezhető fagyasztott rákokkal is. Az alábbi homár recept egy egyszerű, és gyors fogást takar, ami tökéletes kezdet a homárral való ismerkedésre.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grill bekapcsolás után (magas hőfok), készítsd el a pácot. Egyszerűen keverd össze a citromlét az olajjal és fűszerezd sóval,borssal és kaporral.

Hosszában vágd ketté a megtisztított homárt és egy ecsettel vidd fel ezt a keveréket a szabaddá vált húsra.

Kicsit lejjebb véve a hőfokot, kezdheted is a sütést. Először a húsával lefelé helyezd fel a grillrácsra a homárt, majd 1 perc elteltével fordítsd meg, úgy, hogy most a páncélja legyen alul.

Ebben a pozícióban 8-10 perc alatt süsd készre. Ha elkészült a homár páncéljának színe rózsaszínesre változik, míg a hús szépen kifehéredik.

Citrommal körítve azonnal tálalhatod is az omlós homárt.

A recept pontos hozzávalóit itt találod.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook