A világ legdrágább hotelszobái

Mivel a világ legdrágább lakosztályaiban minden megtalálható, mi szem, száj, és a többi érzékszerv édes ingere, ezért nem éppen alkalmasak városnézésre – hacsak nem az erkélyükről, mert elhagyni őket vétek.


Mivel a világ legdrágább lakosztályaiban minden megtalálható, mi szem, száj, és a többi érzékszerv édes ingere, ezért nem éppen alkalmasak városnézésre – hacsak nem az erkélyükről, mert elhagyni őket vétek.

A lista ötödik helyezettje a Palms Casino Resort Las Vegas lakosztálya, mely a Sky Villa nevet viseli. Épp csak befért sereghajtónak a napi 9,2 millió forintos szállás. Az erkélyről filmbe illő a kilátás a bűn városára, a falakon belül pedig három tévé és egy privát masszázsterem is található. A lakosztályba privát lift vezet fel.

India egy mesébe illő lakosztállyal jutott a negyedik helyre. Dzsaipurban a Raj Palace Hotel Shahi Mahal lakosztályának saját könyvtára is van, közepén egy úszómedencében hűsölhetünk, miközben külön bejáratú komornyikunk minden kívánságunkat teljesíti. A szolgáltatások teljes ára 10,5 millió forint éjszakánként.

A dobogó legalsó fokán a New York-i Four Seasons Hotel Ty Warner Penthouse lakosztály található napi 10,6 millió forintos árával. A lakosztály panorámája lenyűgöző, fél New Yorkot látni az ablakokból. A szobában csordogáló vízesés mellett a legérdekesebb rész a távirányítással is működő illemhely. Ha mégis ki akarnánk mozdulni ebből a csodás környezetből, egy sofőr vár minket a szálloda parkolójában, méghozzá egy Rolls Royce-szal.

A Cannes-i Grand Hyatt Hotel még csak meg sem közelítette az első helyezettet a napi 12 millió forintos lakosztályával. A négy hatalmas királyi ágyból csak egy dolog képes kimozdítani az ideérkezőket, ez pedig a lenyűgöző kilátás a terasztól, melyet egy jakuzziból is élvezhetünk.

A világ legdrágább lakosztályáért naponta hétszázezer híján 20 milliót kell fizetnünk naponta, bár ekkora összegnél azt a hét kilót illik odaadni borravalóként. És még csak a világ végére sem kell utazni, hogy megcsodálhassuk a győztest. A genfi Hotel President Wilson királyi lakosztályában 12 szoba vár minket és mindegyikéhez tartozik egy-egy márványfürdőszoba. A panoráma pedig a genfi tóra néz, ahol nem árt egy jachtot, vagy vitorlást is bérelni az ott tartózkodás alatt.

Címkék: