Mi kerüljön ősszel a grillre? Jöjjön pár ötlet!

A szép őszi időszakot és ilyenkor kapható illatos, színes zöldségeket és gyümölcsöket kár lenne elpazarolni, elő hát a grillekkel és jöhet a sütés! Adunk pár ötletet, hogy mit készíts ebben a szép, de hűvösödő időben!


Csípős csirkeszárnyak

A csípős csirkeszárny örök klasszikus, ami minden évszakban megállja a helyét. A hidegebb napokon különösen jól esik majd ahogy a chili és a gyömbér felmelegít.

Gyömbéres-juharszirupos grillezett lazac

A gyömbér enyhén citrusos és csípős íze kiválóan melegíti a testet és jót tesz a gyomornak. Náthásabb időszakban kifejezetten hálás alapanyag, ami remekül megy a lazachoz és a juharsziruphoz is. Ez a könnyed, de egészséges fogás kiváló őszi grillezésekhez.

Édesburgonya

Az ilyenkor egyre több helyen kapható édesburgonya számtalan formában elkészíthető és mindegyik finomabbnál finomabb. Készíthetsz belőle melengető levest, töltött húsos változatot, sőt akár húshelyettesítőnek is használhatod, mint a lenti képen látható zöldséges burger esetében.

Őszi gyümölcsök

A klasszikus őszi gyümölcsök könnyen és jól grillezhetőek, ezért érdemes akár desszertként, akár hússal együtt grillezni őket. Az alma, a körte és a füge is remek grill alapanyag. Ez utóbbi karakteres sajtokkal például kifejezetten ütős páros, mint ahogy ennél az őszi grillsalátánál tapasztalhatod.

Gyömbéres-mézes borjúszegy

A hűvösebb időben kellemesebb lesz a nagyobb, hosszan készülő húsok mellett állni, mint a nyáron, ezért bátran vedd elő az egyben sült szárnyasok vagy szegyek, bordák, lapockák receptjeit. Ebben a borjúszegy receptben a gyömbérsör és a méz játszik kulcs ízesítő szerepet, na meg persze a 9 órás sütés során felvett füstös aroma.

Bármilyen receptet is válassz, élvezd ki a langymeleg napsugarak, a friss levegő és a bogármentes naplementék őszi csodáját grillezés közben!