Futópadon fogyott 60 kilót egy ötgyerekes anya

Csodálatos akaraterőről tett tanúbizonyságot egy ötgyermekes brit anya, aki túlsúlyát megelégelve több mint hatvan kiló feleslegtől szabadult meg, ehhez pedig mindössze egy futópadra volt szüksége. 


Csodálatos akaraterőről tett tanúbizonyságot egy ötgyermekes brit anya, aki túlsúlyát megelégelve több mint hatvan kiló feleslegtől szabadult meg, ehhez pedig mindössze egy futópadra volt szüksége. 

A most 42 éves Kriste Cromptonnál négy éve, legkisebb gyermeke születése után diagnosztizáltak szülés utáni depressziót. Ez szépen-lassan elhízáshoz vezetett, mígnem az immár ötgyermekes anyuka elérte legnagyobb súlyát, ekkor 133 kilót nyomott. 

Kriste számára tavaly februárban kondult meg a vészharang. 

"Egy másik szülő kopogtatott az ajtónkon, miközben ebédet készítettem. Valami összetűzés alakult ki a gyermekeink között, és miközben dühöngve kért számon, dagadt tehénnek nevezett. Rögtön elvörösödtem, kis híján könnyekben törtem ki. Borzalmas volt." - emlékszik vissza a Daily Mailnek adott interjújában az életét megváltoztató megaláztatásra az anyuka. 

Mivel Kriste szégyellte magát, ezért fel sem merült benne, hogy elmenjen egy edzőterembe, inkább bérelt egy futópadot, így senki sem láthatta, ahogyan edz. Félretette a kalóriadús ételeket és az internet segítségével interval edzésekbe kezdett. Öt perc sétával és két perc futással indított, de eleinte nagyon nehezen vette az akadályokat, fittnek jóindulattal sem volt mondható. 

Szépen-lassan azonban egyre jobban bírta a terhelést és a kilók is elkezdtek eltűnni róla. Ehhez az is kellett, hogy az egész család étrendjét drasztikusan megváltoztassa. A chipsek, csokoládék és zsíros ételek helyét átvették a gyümölcsök, zöldségek. 

A négygyermekes édesanya egy év alatt közel 3000 kilométert futott a futópadján, ami egyenlő azzal, mintha Rómából elfutott volna Skóciáig. Eközben szenvedélyévé vált a futás, ledobott magáról több mint 60 kilót és most már maratoni versenyeken indul. De ami a legfontosabb, egészséges és boldog anyuka lett, aki most már gond nélkül tud játszani gyermekeivel. 

Címkék: