Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

Napi grillreceptünk: Mézes csirkenyársak grillezett kukoricával


Gyors és a legtöbb háztartásban megtalálható alapanyagokból összeállítható ebéd vagy vacsora, amely elsősorban a húsevők kedvét keresi. A grillezett kukoricát felhasználó köret krumplira is cserélhető, de ha szeretnéd a friss, nyári ízeket visszaidézni a hideg hónapoban, ne mondj le a kukoricáról.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Melegítsd fel a grillt közepes hőfokra.

Egy kisebb edényben keverd össze a ketchupöt, a mézet és a Worcestershire szószt.

A csirkét vágd hosszanti csíkokra, majd húzd fel őket a nyársra.

Ezután sósd és borsozd a csirkás nyársakat.

A grillt enyhén olajozd le egy ecsettel, majd tedd fel a nyársakat a rácsra, és 6-10 perc alatt süsd őket puhára.

Az utolsó két percben kend le a csirkecsíkokat az előre elkészített mártással, és hagyd, hogy rápiruljon a szósz a húsra.

Amíg a hús sül, grillezd meg a kukoricát a grillen folyamatosan forgatva.

A szemeket vágd le a kukoricáról, tedd egy közepes edénybe, majd adj hozzá egy kis vajat, sót és újhagymát és keverd őket össze.

A húsnyársakat a grillezett kukoricasalátával tálald.

A recept pontos hozzávalóinak listáját, itt találod.

Ha szeret grillezni, és szeretne többet megtudni a professzionális Broil King grillekről, de még bizonytalan abban, milyet válasszon, látogasson el a Halloweeni Grillpartira. Látogatási szándéket egy rövid regisztrációval jelezze a Broil King szakértői felé, hogy kiemelt figyelmükkel kísérhessék Önt a rendezvény során.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook